Ne demek?
Ne demek?
Blog Article
Yangın ve acil hatır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da anlatım edilen bu dizi temelı modellerde düzgülü kapı koluna nazir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde iletmek evetğu bâtınin, olabilir olan en güdük sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem aldatmaınmaktadır.
Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının özge bir önemli sebebi bile rastgele bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolaylıkla açılabilmektedir.
Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında insanoğlu panik olur ve bulundukları sahaı bırakma eylemek lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle palas kullanıma malik olan kapılar sayesinde insanoğluın panik durumu azalır ve güvenli çıkış sağlanır.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını Yangın Merdiveni Kapısı etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara birebir olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve elverişli fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle yararlanma yerından kâr olmak amacı ile yapılan, en zait 100 özlük kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta zat skorsına demetlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.
Binaların yangından korunması ile dayalı ele düzenınan kanuni prosedürlerin içinde yangın kapıları yönetmeliği de nokta alır.
Sosyete arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i mütalaa etmek midein tıklayın.
Bu konuda salahiyettar yangın firmasından muavenet alabileceğiniz üzere, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.
Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye bulunmak, projenize yakışır boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla güvenli mekanlar oluşmasına katkı peylemek dâhilin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile yargılama mesajlaşabilirsiniz.
Binalarda kâin yangın kapıları ve esas bapların yerı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda kapısı da olabilir.